Blog & Zo
Als je bent zoals de meeste mensen, heb je waarschijnlijk je mobiele telefoonservice gebundeld met je andere voorzieningen zoals tv en internet. Maar wat als je wat geld zou kunnen besparen door het traditionele telefoonabonnement te laten vallen en in plaats daarvan een sim-only abonnement te nemen? In deze blogpost bekijken we wat sim-only abonnementen zijn en of ze geschikt zijn voor jou.
Een sim-only abonnement is precies hoe het klinkt – een mobiele telefoon abonnement waarbij alleen de simkaart is inbegrepen. Dat betekent geen dure nieuwe telefoon, geen bedrieglijk “tweejarig contract” en geen extra kosten. In plaats daarvan koopt u gewoon een simkaart van de door u gekozen provider (waarover later meer) en plaatst u deze in een niet-vergrendelde telefoon. En dat is het! Je bent nu klaar om te bellen, sms’en en internetten. Sim-only plannen zijn vaak veel goedkoper dan traditionele mobiele telefoonplannen, omdat je niet om de twee jaar voor een nieuwe telefoon betaalt. Sommige websites van carriers adverteren zelfs met sim only plannen voor slechts 10 euro per maand.
Nu we weten wat een sim-only abonnement is, gaan we dieper in op de voor- en nadelen. Hier zijn enkele dingen die je in overweging moet nemen bij het vergelijken van sim-only abonnementen met traditionele mobiele telefoon abonnementen:
Prijs: Zoals we al eerder zeiden, een van de grootste voordelen van sim-only plannen is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan traditionele mobiele telefoon plannen. Als je geld wilt besparen op je maandelijkse mobiele telefoonrekening, is een sim-only abonnement zeker het overwegen waard.
Ontgrendelde telefoons: Om een sim-only abonnement te kunnen gebruiken, heb je een unlocked telefoon nodig. Een niet-vergrendelde telefoon is een toestel dat niet gebonden is aan een specifieke provider. Dat betekent dat u op elk moment van provider kunt wisselen zonder een nieuwe telefoon te hoeven kopen. Ontgrendelde telefoons zijn meestal duurder dan telefoons met een carrier-lock, maar ze bieden veel meer flexibiliteit. En omdat je met een sim-only plan niet om de twee jaar voor een nieuwe telefoon betaalt, worden de kosten van een niet-vergrendelde telefoon snel gecompenseerd door de maandelijkse besparingen
Dekking: Een van de potentiële nadelen van sim-only plannen is de dekking. Hoewel de meeste grote providers vrij brede dekkingskaarten aanbieden, zijn er nog steeds enkele landelijke gebieden waar de service vlekkerig kan zijn. Dus als je in een gebied met een slechte mobiele service woont, kan een traditionele mobiele telefoon plan een betere optie voor je zijn. Een ander ding om in gedachten te houden is dat verschillende carriers verschillende netwerken gebruiken, dus zelfs als de ene carrier geen goede dekking heeft in jouw gebied, kan een andere dat wel hebben
Sim-only abonnementen worden steeds populairder omdat consumenten manieren zoeken om geld te besparen op hun maandelijkse rekeningen. En hoewel er zeker een aantal voordelen zitten aan het dumpen van het traditionele telefoonabonnement ten gunste van een sim-only abonnement, zijn er ook een aantal dingen die je moet overwegen voordat je overstapt. We hopen dat deze blogpost u iets heeft gegeven om over na te denken wanneer u beslist of een simulatieabonnement geschikt is voor u!
Posttraumatische dystrofie is een aandoening die kan optreden na een operatie of opgedaan letsels aan ledematen of gewrichten. De ledematen en spieren zullen rood of blauw verkleuren en zeer pijnlijk zijn bij beweging of aanraking. De aandoening wordt ook wel PD genoemd. De term is opgebouwd uit twee verschillende woorden. Posttraumatische betekent na een trauma.
Dystrofie komt van het Griekse woord dystrophia dat voedingsstoornis betekent. Dit is een rare woordkeuze voor de posttraumatische dystrofie aandoening aangezien deze weinig met een voedingsstoornis te maken heeft. Het Griekse woord verwijst echter ook naar het verval van spierweefsel als gevolg van een tekort aan voeding. Dit is tevens één van de symptomen van deze ziekte alhoewel het verval van de spieren door een andere oorzaak in gang wordt gezet.
Het is mogelijk dat posttraumatische dystrofie (PD) voor chronische pijn zorgt bij mensen. Het zwakker worden van de spieren is bij deze mensen zo ver doorgezet dat zij continu pijn hiervan ervaren. Dit stadium moet uiteraard altijd voorkomen worden. Het is daarom dan ook belangrijk om in een vroeg stadium met een behandeling te beginnen. Al bij het verschijnen van de eerste symptomen kan met een behandeling gestart worden. Als PD in een vroeg stadium ontdekt en meteen behandeld wordt dan is de kans op genezing zeer groot en kan chronische pijn voorkomen worden. In Nederland zijn er zo’n 20 duizend mensen die aan posttraumatische dystrofie leiden. Opvallend is dat drie keer meer vrouwen last hebben van de aandoening dan mannen.
De oorzaak waardoor PD optreedt wordt door medische deskundigen nog altijd betwist. Sommige deskundigen zijn van mening dat de ziekte begint door een stoornis in het regelmechanisme. Hierdoor wordt het genezingsproces van een wond ontregeld en ontstaan er verkeerde verbindingen tussen zenuwen. Een andere mening die in de medische wereld rondspeelt is de gedachte dat het gaat om een abnormale ontstekingsreactie. Hierdoor krijgen spierweefsels te weinig zuurstof en hopen schadelijke stoffen zich op in de weefsels. Over het algemeen wordt aangenomen dat posttraumatische dystrofie te voorkomen is door bijvoorbeeld vitamine C bij te slikken na een opgelopen letsel of ondergaan van een operatie.
Dit artikel bevat geen medisch advies.